Friday, November 20, 2015

Cum sa repari un metabolism distrus

Sunteti un impatimit al dietelor? Aveti tendinta de a lua in greutate chiar si atunci cand consumati un numar relativ redus de calorii? Aveti aceeasi greutate de saptamani sau luni? Daca ati raspuns cu "da" la aceste intrebari, atunci s-ar putea sa aveti un metabolism afectat. Dietele produc intr-adevar dezechilibre la nivelul corpurilor noastre. Daca respecti o dieta foarte scazuta in calorii, atunci corpul tau poate reactiona prin intrarea in modul de conservare a energiei, prin care se stocheaza mai multa grasime decat in mod obisnuit pentru a putea functiona.


Aceasta reprezinta o intoarcere la zilele stramosilor nostrii, cand foamea era un motiv real de ingrijorare si corpurile noastrea trebuiau sa stocheze atat de multa grasime cat era posibil pentru a supravietui acelor timpuri. Pentru multi dintre noi, dietele reprezinta foametea zilelor moderne. Ne infometam, apoi ne intrebam de ce ne recastigam atat de rapid greutatea  - si cateodata chiar ceva mai mult - pe care o pierduseram. Recuperarea kilogramelor apare din cauza ca metabolismele noastre sunt inca in starea de foame.

Din fericire, aceste dezechilibre sunt rareori permanente. Pot fi reparate cu putin timp, rabdare Âși curaj. Aici sunt cateva sfaturi care sa va ajute sa va accelerati, prin dieta, metabolismul afectat:

Sfatul 1: Mancati mai mult, nu mai putin.
Metabolismul vostru a incetinit pentru ca ati redus numarul de calorii consumate. Il puteti ajuta prin consumarea unui numar normal de calorii, sau chiar putin mai mult decat atat. Cautati online un calculator IMC. Aceasta va va ajuta sa va determinati rata metabolismului basal sau cat de multe calorii sunt necesare corpului vostru pentru a-si desfasura functiile esentiale in functie de greutate si stilul de viata adoptat. Odata ce ati aflat cat de multe calorii aveti nevoie pentru a va pastra gretatea actuala, incepeti sa consumati, in fiecare zi, un numar de calorii apropiat de cel determinat. Luati-va caloriile din cereale integrale, proteine slabe, fructe si legume si produse lactate slabe in grasimi. Corpul vostru va incepe sa piarda in greutate din nou odata ce il convingi, prin nutritie echilibrata, ca poate renunta la depozitele de grasime.

Sfatul 2. Programati-va mesele.
Portii mici cu pauze precise intre ele va vor pune metabolismul la lucru in timp ce corpul va procesa mancarea. Incepeti cu un mic dejun bun in fiecare dimineata, si luati patru sau cinci gustari pe parcursul zilei. Puteti evita foamea - si un metabolism incetinit - daca nu lasati niciodata sa treaca mai mult de trei ore fara sa mancati.

Sfatul 3. Lucrati-va muschii.
Cu cat sunteti mai puternic si mai slab, cu atat mai multe calorii vor fi arse de corp in timpul odihnei. Cand sunt combinati cu o nutritie corespunzatoare, mai multi muschi inseamna un metabolism mai sanatos. Pentru a da un imbold metabolismului dezechilibrat, adauga antrenamente de forta rutinei tale de exercitii. Puteti folosi benzi extensoare, greutati libere sau sa gasiti un program de exercitii in care sa va folositi greutatea corporala ca rezistenta. A fost demonstrat ca antrenarea muschiilor grabeste procesul de reparare a metabolismului. Incepeti prin antrenamente de forta de trei ori pe saptamana, apoi gasiti un nivel la care va simtiti confortabil.

Sfatul 4. Asteptati o castigare in greutate initial.
Aici intervine factorul curaj. Corpul vostru a crescut obisnuit sa supravietuiasca numai cu o foarte redusa cantitate de calorii. Cand incepeti sa il hraniti normal, acesta va face ceea ce a fost programat sa faca: va lua in greutate. Acest simplu fapt ii impiedica pe multi dintre cei ce urmeaza diete sa dea inapoi cu planurile de sanatate. In medie, cei care tin diete castiga intre unul si doua kilograme dupa ce cresc numarul de calorii pentru repararea metabolismului. Va rog: amintiti-va ca aceasta crestere in greutate este temporara! Va dura pentru cateva saptamani sau pentru cateva luni cel mult. Doar tinteti-va de plan si veti vedea cu siguranta cum indicatorul cantarului va cobori din nou.

Sfatul 5. Aveti rabdare.
Perserenta este cheia repararii metabolismului afectat. Chiar daca mancati bine si faceti exercitii frecvent, poate dura luni intregi pana ce corpul isi va reveni dupa efectele devastatoare ale dietelor proaste. Aveti doar rabdare si concentrati-va pe sanatate si nu pe numarul indicat de cantar. Dupa ce metabolismul va fi refacut, veti fi mai in forma ca niciodata. Veti fi de asemenea in stare sa va bucurati de un numar mare de calorii si totusi sa pierdeti in greutate. Acestea sunt obiective pentru care merita sa lucrati!


Saturday, September 19, 2015

De ce nu functioneaza sistemul sanitar din Romania

Din punctul meu de vedere, cea mai mare problema pe care o ore Romania este sistemul sanitar. Dupa educatie, bineinteles. In orice caz, in acest articol ne vom referi la sanatate si la cum este ea tratata de catre persoanele care ne conduc.

In primul rand, pentru ca o societate sa functioneze trebuie sa fie santatoasa. In Romania insa, banii nu se indreapta nicidecum catre punctele vitale ale statului si ale societatii, ci mai degraba sunt alocati unor lucrari de mentenanta a nu stiu caror utilaje, spre exemplu. Intr-adevar, este nevoie de bani in cam toate ramurile, dar parerea mea este ca sanatatea ar trebui sa fie cea mai importanta.



A doua mare problema este la oameni. In Romania, avem foarte multi oameni care se plang si mult prea putini oameni care sa faca ceva in sensul asta. Daca fiecare persoana nemultumita de sistemul sanitar din tara ar face un lucru cat de mic pentru a semnala mai vocal aceasta problema, sunt convins ca o mare parte dintre minusurile acestei ramuri s-ar diminua. 

A treia mare problema provine de la educatie. Tocmai de aceea am si precizat la inceputul articolului ca sanatatea este cea mai mare problema a Romaniei, dupa educatie. In orice caz, sanatatea ar trebui sa fie prima, dar pentru asta ai nevoie de educatie. Stim cu totii care este situatia scolara curenta si care sunt rezultatele nesfarsitelor reforme implementate de catre fiecare actor politic care a ajuns vreodata ministru al educatiei: dezastru.



Si ca sa concluzionez, sunt de parere ca toate problemele grave de la nivelul societatii noastre se vor rezolva numai in momentul in care va exista un ministru al educatiei cu o viziune pe termen lung care sa aloce resursele necesare dezvoltarii acestui sistem. Pana atunci insa, vom vedea in continuare medici buni plecand din tara si medici prosti facand puscarie in Romania pentru malpraxis. Aiurea!

Thursday, August 6, 2015

Ce-i face pe oameni mai neatenti cu ei insisi?

Aceasta intrebare mi-o pun de cand ma stiu si rareori simt ca ma apropii de raspuns catusi de putin. Este ceva extrem de ambiguu in comportamentul oamenilor atunci cand vine vorba despre sanatatea si propria lor bunastare. Ai zice ca nu se sinchisesc prea tare de faptul ca ziua de maine este tot mai incerta atunci cand nu trateaza lucrurile cu seriozitatea necesara.

Inca din copilarie, am putut observa chiar si la prietenii si colegii de scoala, anumite comportamente total irationale si in opozitie cu instinctul de conservare specific uman. E adevarat, de cele mai multe ori, parintii sunt de vina pentru astfel de comportamente infantile. De ce? Pentru ca un copil invata in primul rand prin imitatie, iar familia este mediul principal in care copilul isi petrece timpul pana in perioada adolescentei.



Cu totii stim persoane care fumeaza, beau sau duc un stil de viata nesanatos fara sa se gandeasca la faptul ca intr-o zi acest lucru le va afecta in mod sigur sanatatea. Atentionarile sunt peste tot, si cu toate acestea, oamenii continua sa o duca in ritmul acesta, consumandu-si banii, energia si timpul prin astfel de comportamente.

Scopul declarat al omului este sa fie fericit. Cel putin in societatea hedonista de tip occidental. Problema este ca acest hedonism este inteles total gresit. Hedonismul nu ar trebui sa fie doar despre fericirea imediata, ci ar trebui sa includa si fericirea amanata, care este de fapt unica forma de fericire adevarata pe care o cunoastem.



In concluzie, invata-ti sa va amanati cat de mult placerile deoarece aceasta este singura clase spre succes. Planurile mari se fac din timp, iar oamenii care schimba lucruri nu se nasc pentru asta. Devin. Mai exact, se construiesc singuri.

Friday, June 19, 2015

De ce 95% din diete dau gres (si cum sa fii in cei 5%)

V-ar placea sa atingeti rezultate impresionante in ceea ce priveste pierderea in greutate in timp ce va pacaliti corpul si tot mancati ceea ce doriti?

De cate ori nu ati respectat o dieta si ati renuntat la ea din cauza foamei si a frustrarii de dinainte de a va atinge scopurile? Exista sansa sa fi facut asta de cateva ori si sa cunoasteti alte persoane care au avut aceleasi experiente. Aceasta se intampla cand treceti la dieta, va setati pentru esec. 95% dintre diete pur si simplu nu functioneaza. Sa aruncam o privire printre motivele pentru care acestea nu functioneaza si sa invatam cum sa atingem cel mai inalt scop al dietelor: pierdere in greutate pe termen lung, care va lasa sanatosi si fericiti.

In primul rand, motivele pentru care majoritatea dietelor esueaza:

Motivul 1: Dietele sunt temporare.

O dieta este o solutie temporara la o problema pe termen lung. Cei ce urmeaza o dieta se gandesc doar la ce se va intampla pe termen scurt. "Daca doar as putea sa imi ating scopul de a pierde in greutate", isi spun in sinea lor, "atunci as putea manca alimentele mele preferate din nou!". Acesta este exact procesul de ganduri care conduce la esec, deoarece revenirea la vechile obiceiuri duce la recastigarea vechii greutati. Daca vreti ca pierderea in greutate sa dureze, opriti-va din a mai tine diete si faceti o schimbare permanenta in stilul vostru de viata, o schimbare cu care puteti trai in continuare.


Motivul 2: Dieta reprezinta doar jumatate din ecuatia pierderii in greutate.

A incerca sa pierdeti in greutate numai prin dieta este ca si cum ati incerca sa inotati, folosind o singura mana. Este acest lucru posibil? Da. Este dificil? Bineinteles! Exercitiile ar trebui sa fie o parte importanta in planul vostru de pierdere in greutate. Fara ele, veti avea parte de o slabire foarte lenta sau va trebui sa taiati foarte mult din numarul de calorii, astfel incat veti ajunge sa va simtiti infometati si neimpliniti. Nu va faceti una ca asta!


Motivul 3: Dietele nu sunt satisfacatoare.

Unele dintre diete presupun consumul de mancaruri sarace in calorii care contin putina grasime. Altele presupun consumul unei cantitati foarte mici de mancare. Altele va incurajeaza sa mancati multe proteine, dar in mod dramatic va reduc consumul de carbohidrati. Nici una dintre aceste diete nu vor fi satisfactoare pentru mult timp. Cele mai sanatoase si mai implinite planuri pentru mancat sunt acelea care contin un amestec de proteine slabe, grasimi pentru sanatatea inimii si carbohidrati complecsi. Adaugati o gramada de fibre si apa, iar corpul vostru va fi mai multumit de ceea ce primeste.



Motivul 4: Dietele pot fi costisitoare.

Mancarurile sanatoase, in mod normal, costa mai mult decat cele nesanatoase, dar alimentele special pentru dieta va pot intinde destul de mult bugetul! Costurile batoanelor speciale, shake-urilor si al suplimentelor sunt destul de mari, sa nu mai mentionam inutile. Planurile pentru diete care presupun cumpararea meselor semi-preparate sunt cele mai scumpe dintre toate si contin, de obicei, aditivi care va pot sabota pierderea in greutate. Nu va irositi banii pe mancaruri speciale. Luati-va nutrientii din alimente in totalitate naturale, pe care le puteti gati singuri. Bugetul - si talia voastra - se vor micsora, ca o consecinta.



Motivul 5: Dietele nu se integreaza usor in stilul vostru de viata. 

V-ati urmarit vreodata prietenii si familia mancand normal in timp ce voi trebuia sa va rezumati la lichide si semi-preparate? Petreceti o gramada de timp cu masuratul, cantaritul si portionatul mancarii in timp ce toti ceilalti pur si simplu mananca? Este greu sa va simtiti ca unul dintre ei atunci cand urmati o dieta nepotrivita. Acesta este un alt motiv pentru care multi dintre cei ce tin dieta renunta disperati si frustrati. Stilul vostru de viata este un aspect de luat in considerare. Nu alegeti un plan de mancat care necesita o abatere majora de la normalitate.



Motivul 6: Prea multa dieta poate duce la o crestere in greutate.

Cand urmati o dieta, corpul vostru reactioneaza prin extragerea fiecarui element nutritiv din mancarea pe care o consumati. Dupa ce terminati perioada de dieta, corpul va continua sa proceseze mancarea cu eficienta crescuta, facandu-va sa luati in greutate chiar si atunci cand credeti ca mancati "normal". Acesta este un mecanism de supravietuire care i-a ajutat pe stramosii nostri sa supravietuiasca in vremea foametei. Dietele sunt noua foamete si chiar va pot face sa va ingrasati mai tare decat inainte de a le fi urmat!



Pentru a face pierderea in greutate sa fie sigura si permanenta, trebuie sa faceti o schimbare in stilul vostru de viata. Gasiti un plan de mancat sanatos pe care il puteti respecta tot restul vietii. Adaugati un numar rezonabil de exercitii. Cu aceste baze acoperite, sunteti liberi sa va traiti viata fara a va ingrijora constant in ceea ce priveste greutatea. Ceea ce veti pierde, va ramane pierdute si va veti bucura de mai multa sanatate si fericire.

Wednesday, April 29, 2015

Cum poti sa renunti la fumat

Cei mai multi fumatori, desi sunt dependenti de acest viciu, mai devreme sau mai tarziu ajung sa-si doreasca sa renunte la fumat. Motivele sunt intotdeauna diverse, insa metodele de te lasa de fumat sunt si ele foarte multe. Majoritatea fumatorilor ajung sa apeleze intr-un final la tigara electronica, iar acestora le recomandam un magazin de tigari electronice Voore.

Daca ai ajuns sa-ti dai seama de toate neplacerile cauzate de fumat, nu este cazul sa te ingrijorezi. Pentru a renunta la viciu nu ai nevoie decat de multa ambitie si determinare. Trebuie sa constientizezi inca de la inceput pericolele la care te expui ca fumator, iar apoi sa gasesti solutiile prin care poti contracara dependenta pe care acestea ti-o ofera. Cel mai bun mod de a face acest lucru este sa te documentezi despre efectele nocive ale tigarilor.



Pe langa faptul ca sunt extrem de scumpe, tigarile prezinta un risc enorm pentru sanatatea oricarui individ din cauza ca afecteaza majoritatea organelor corpului. Noi le recomandam intotdeauna fumatorilor sa-si dea seama de motivele pentru care fumeaza in primul rand, iar apoi sa le puna in balanta alaturi de motivele pentru care n-ar mai trebui s-o faca.

Tigarile electronice pot fi un inlocuitor extrem de eficient pentru tigara clasica. De fapt, ele sunt create special pentru persoanele care nu doresc sa renunte la obiceiul de a fuma, ci vor doar sa scape de efectele nocive ale tigarii normale. Tocmai de aceea, tigarile electronice functioneaza pe baza de aburi, ceea ce inseamna ca ele nu produc fum si nici nu inhalezi substante nocive atunci cand le utilizezi.



Un alt avantaj al tigarilor electronice este acela ca ele pot fi folosite in orice fel de spatiu public, de la metrou si autobuz pana la locul de munca sau in institutiile publice. Nimeni nu iti poate reprosa faptul ca vapezi in public deoarece acestea nu sunt nocive nici pentru persoanele din jur. Desigur, acest lucru este evident din moment ce ele nu sunt nocive nici macar pentru tine.



In concluzie, daca ai inteles care sunt riscurile la care te expui in calitate de fumator inseamna ca esti pe drumul cel bun. Nu-ti mai ramane decat sa alegi metoda perfecta pentru tine prin care poti sa renunti la acest viciu si sa incerci sa nu te reapuci din nou oricand de greu iti poate fi la inceput. Cu timpul, dependenta de nicotina scade, iar la un moment dat faptul ca ai fost odata un fumator inrait va deveni istorie.

Thursday, March 12, 2015

Cum poti sa slabesti sanatos cu cafea verde de la Nature4Life

Metodele de a slabi in ziua de astazi sunt din cele mai diversificate si mai promitatoare. Totusi, stim cu totii cat de important este sa gasesti metoda perfecta pentru tine. Ce inseamna metoda perfecta? Inseamna sa gasesti o modalitate de slabi naturala, in felul in care iti doresti cu adevarat. Astazi o sa va vorbesc de o metoda de care este posibil sa nu fi auzit: metoda de slabire rapida cu cafea verde

Ce trebuie sa stiti despre cafeaua verde?


In primul rand, trebuie sa stii ca ceea ce numim cafea verde se refera la boabele de cafea normale, doar ca necoapte si neprajite. Despre acestea, studiile spun ca au efecte uimitor de benefice in ceea ce priveste arderea grasimilor prin accelerarea proceselor metabolice. Pe langa toate aceste lucruri, cafeaua verde revigoreaza organismul si scade absortia zaharului la nivelul tubului digestiv.

Cu alte cuvinte, cafeaua verde face in mod 100% natural ceea ce alte metode de slabit doar viseaza sa faca. Fiind BIO si sanatoasa, cafeaua verde merita luata in calcul de catre orice persoana care doreste sa slabeasca fara sa-si asume riscuri pentru sanatate.

Cate tipuri de cafea verde exista?


Pe site-ul celor de la Nature4Life veti gasi principalele tipuri de cafea verde care exista pe piata si care sunt de altfel si cele mai siguri. Cele trei tipuri de cafea verde sunt: cafea verde tip capsule, cafea verde de baut si cafea verde pentru ceai.


Acestea fiind spuse, daca doriti sa va achizitionati si sa incercati si dumneavoastra unul din aceste trei produse, stiti unde le gasiti. In concluzie, am vrea sa ne spuneti cum vi se pare ideea de cafea verde ca metoda de a slabi si daca ati apela la ea vreodata?

Wednesday, February 18, 2015

Cum alegi salteaua de pat corecta

Am citit recent un articol pe site-ul HomeDecoMag.ro despre cum sa-ti alegi salteaua de pat si mi-am dat seama ca exista foarte multi oameni care chiar nu stiu cat de important este acest aspect. Fara sa mai vorbim despre implicatiile pe care le are dormitul intr-o pozitie incorecta asupra coloanei, trebuie sa stii ca o saltea va poate afecta grav sanatatea pe termen lung atat in mod direct, cat si indirect.

Pe langa sfaturile postate de Homdecomag, am mai gasit si noi cateva lucruri pe care consideram ca este important sa le stii:

1. Nu-ti tine salteaua in locuri umede

Daca ai o saltea in plus pe care inca n-o folosesti, dar intentionezi s-o faci in viitorul apropiat, te sfatuim sa n-o depozitezi nicidecum intr-o debara unde umiditatea este crescuta sau intr-o camera in care se face foarte mult condens. De asemenea, nu incerca sa-ti muti salteau in pod sau in pivnita in cazul in care nu mai ai nevoie de ea.

2. Aspira-ti salteaua regulat

Nu foarte multa lume stie de acarieni, care sunt niste microorganisme ce se hranesc cu celulele moarte ale pielii noastre si care sunt de fapt responsabili pentru praf. Ei bine, afla ca acesti acarieni sunt peste tot in aer, dar mai cu seama se aduna in locuri strategice precum salteaua de pat. De aceea, e bine sa o aspirati cat mai des.

3. Alegeti o saltea care sa te multumeasca

Este extrem de important ca salteaua pe care o alegi sa fie in concordanta cu asteptarile tale in ceea ce priveste propriul tau confort. Alege-ti salteaua in asa in fel incat sa fii multumit de ea in orice fel de conditii.


In concluzie, asteptam parerile tale despre acest subiect, pareri pe care ni le poti lasa printr-un comentariu la acest articol.

Tuesday, February 10, 2015

De ce merita incercata crema cu venin de albine

Pentru ca e greu sa gasesti in ziua de azi o crema care sa functioneze dupa cum ti-o prezinta reclamele, vorbim in acest articol despre una dintre cremele mai putin obisnuite: crema cu venin de albine. S-a dovedit deja faptul ca veninul de albine ajuta organismul extraordinar de mult in lupta cu ridurile si cu efectele nedorite ale imbatranirii. Practic, veninul de albine ajuta la stimularea producerii de colagen care ofera un aspect ferm al pielii si iti stopeaza efectele fizice ale inaintarii in varsta fara a-ti lua si privilegiul intelepciucii oferite de acest proces.



Hidratarea corecta a pielii este un alt factor extrem de important pe care trebuie sa-l iei in calcul daca te intereseaza sa-ti mentii cat mai mult aspectul tanar. Veninul albinelor din aceasta crema ofera practic fermitatea necesara tenelui si ii confera si o finete aparte care n-are cum sa nu atraga privirile invidioase ale celor din jur.



Un alt lucru interesant la aceasta crema este faptul ca poate fi gasita in combinatie cu mierea de manuka, cel mai puternic antibiotic natural putand fi de un real ajutor pentru organism in lupta cu infectiile. Locul in care puteti gasi un produs care sa contina aceasta combinatie ideala intre venin de albine si miere de manuka este site-ul celor de la Plantum.


In concluzie, iti recomandam cu incredere acest produs si te invitam sa-l incerci de pe site-ul amintit mai sus. Te invitam de asemenea sa ne spui cum ti se pare in cazul in care l-ai incercat deja si sa ne lasi un comentariu in care sa-ti spui parerea cu privire la acest subiect.

Wednesday, January 28, 2015

Ce te faci cand te ingrasi

 Pentru ca suntem in luna ianuarie si majoritatea oamenilor se recupereaza dupa sarbatori si dupa lanturile imense de carnati consumate, haideti sa vorbim putin despre ce poti sa faci in momentul in care ai observat ca relatia ta cu cantarul se cam strica.

Nu e nevoie sa intrii in panica. Toata lumea greseste, toata lumea se ingrasa la un moment dat. Poti foarte simplu sa accepti situatia si sa nu faci nimic in sensul asta (ca majoritatea oamenilor grasi) sau poti sa te ridici de pe scaun, sa-ti iei o pereche de pantaloni lejeri pe tine si faci niste exercitii. Statul prea mult la televizor sau pe internet nu se prea pupa cu aspiratiile oamenilor la silueta perfecta, tocmai de aceea  trebuie sa gasesti rapid un echilibru prin care sa combini aceste doua metode. Fericirea si confortul tau emotional depinde de asta si tu o stii.

Toata lumea spune ca sanatatea e pe primul plan asa ca ar trebui sa incepi sa fii o persoana mai atenta care-si prioritizeaza cu cap activitatile. Fii corect cu tine insuti si lasa oglinda sa te descrie asa cum esti in realitate. De asemenea, daca vrei sa stii cu adevarat cum esti perceput ca persoana, apuca-te sa-ti intrebi prietenii cum te vad din punctul asta de vedere. Daca esti femeie o sa fie mai greu fiindca toate prietenele tale vor incerca sa te protejeze daca esti grasa, iar daca esti slaba iti vor spune ca esti grasa numai ca sa te faca sa te simti prost. Oricum, sfatul e sa incerci la persoanele cele mai de incredere si cele mai sincere din toata agenda ta.

Daca ai incercat sport, dieta sanatoasa, post negru prelungit, etc., fara niciun fel de rezultat, nu-ti mai ramane decat sa incerci pastila de slabit Tomato Plant care da jos kilogramele de pe tine cat ai zice peste. Incearca totusi sa nu revii la vechile obiceiuri odata ce ai obtinut trupul lui Miley Cyrus fiindca dezamagirea o sa fie mult mai mare apoi. Atat pentru tine, cat si pentru prietenii tai care vor trebui din nou sa se teama pentru viata lor.



Friday, January 23, 2015

De te ce ingrasi mai tare in weekend si cum rezolvi problema asta

Dupa o saptamana grea de munca, nu poate fi decat normal ca de abia asteptati weekendul relaxant. Dar weekendurile reprezinta unele dintre cele mai mari scapari ale celor ce tin diete, de la cina in oras de vineri seara pana la cina generoasa in familie pe care o luati duminica - si tot ce intervine intre acestea.

Suntem, de altfel, mai predispusi la a manca alimente nesanatoase in weekenduri decat in timpul saptamanii. De fapt, multi dintre cei ce urmeaza diete asteapta cu nerabdare ocazia de a cheltui putin mai mult dupa ce saptamana de munca se termina. Nu este de mirare ca cercetarile au aratat ca cei mai multi dintre oamenii cu varste intre 19 si 50 de ani consuma mai multe calorii in zilele de weekend decat in cele din timpul saptamanii. Toate aceste calorii suplimentare se adauga la anuala crestere in greutate de 5 kg sau chiar mai mult.


Pentru a evita socurile neplacute din timpul luarii in greutate de luni, urmati aceste sfaturi ajutatoare pentru a face cat mai mica posibil cresterea in greutate.

Faceti stocuri cu produse sanatoase.

Daca veniti acasa vineri seara si nu aveti nicio gustare, sunteti mai tentati decat niciodata sa comandati o pizza sau sa conduceti pana la un fast food. Pentru a evita asemenea tentatii, faceti o oprire rapida pe la aprozar dupa lucru si cumparati cateva gustari sanatoase si mese usor de preparat. Incercati noi feluri de mancare pe care doreati sa le gustati sau arome noi ale unor produse pe care deja le consumati. Asigurati-va ca aveti o multime de bauturi corespunzatoare dietei.


Nu sariti peste mese.

Daca stiti ca veti lua o masa de seara copioasa, ati putea fi tentati sa "economisiti" cateva calorii sarind peste mesele anterioare. Aceasta tactica este sortita esecului pentru ca in cele din urma veti ajunge flamanzi si inconjurati de multe alimente tentante. O strategie mul mai buna este aceea de a consuma mese in portii reduse si sarace in grasimi de-a lungul zilei. Fructele si legumele, salatele si supele cu bors sunt alegeri bune. Acestea va vor ajuta sa va tineti caloriile sub control, dar nu va vor da senzatia de foame inaintea mesei generoase ce va urma.


Limitati consumul de alcool.

Nu doriti sa va sabotati alegerea de a consuma mancare sanatoasa si de a face exercitii prin consumarea unei cantitati prea mari de alcool. Alcoolul este bogat in calorii goale si va poate da senzatia de foame sau deshidratare. Va poate, de asemenea, scadea autocontrolul, favorizand astfel consumul de alimente in exces. Daca trebuie sa beti alcool limitati-va la una sau doua bauturi sarace in calorii cum ar fi vinul alb Spritzer sau romul combinat cu o cola dietetica.


Distrati-va in timp ce va miscati.

Poate nu veti dori sa va inscrieti la o sala de sport pentru weekend, dar sa va mentineti activi este important. "The International Journal of Obesity" a aratat ca cei ce urmeaza adeptii dietelor care isi respecta in mod constant planul sunt mult mai probabil sa aiba succes. Din fericire, sunt multe feluri amuzante de a ramane activi in timpul weekendului. Inscrieti-va la un curs de yoga, faceti o plimbare prin cartier sau uitati-va prin vitrinele magazinelor de la mall pentru a vedea hainele pe care o sa le  cumparati atunci cand veti reusi sa slabiti cat v-ati propus. Daca aveti copii sau animale de companie, jucati-va cu acestia in gradina din sparte sau plimbati-va prin parc. Va veti distra si veti arde calorii.



Amintiti-va obiectivele.

Este usor sa pierdeti din initiativa atunci cand va relaxati cu prietenii, mai ales daca sunteti singurul care tine dieta. Unii dintre prietenii vostri vor putea chiar incerca sa va faca sa mancati mai mult. In vreme ce acestia nu o fac in mod special, tentatia poate duce la un dezastru in ceea ce priveste dieta. Discutati cu prietenii despre importanta angajamentului pe care trebuie sa il respectati si petreceti mai mult timp printre cei ce va sustin eforturile. Prietenii buni va vor sustine initiativa de a va atinge scopurile.

Nu fiti descurajati.

Dupa un weekend lung de sarbatoriri, s-ar putea sa descoperiti ca sunteti cu cateva kg mai grei atunci cand va veti cantari luni. In cazul in care nu ati consumat o cantitate cu adevarat mare de mancare in timpul weekendului, cea mai mare parte a greutatii acumulate se datoreaza balonarii. Pur si simplu spuneti-va ca acesta este un nou start si o noua revenire la program.




Sunday, January 18, 2015

Cum sa utilizati exercitiile cardio pentru reducerea grasimilor!

Este in mod comun impartasita ideea ca exercitiile cardio sunt o modalitate buna de a arde grasimile. Dar stiati ca puteti arde chiar mai multa grasime prin ridicare exercitiilor la un alt nivel? Urmand aceste sfaturi estreme de pierdere in greutate, puteti sa va antrenati corpul sa arda grasimi chiar si atunci cand va odihniti!


Sfatul 1: Ai grija la ritmul cardiac!

 Probabil ca ati vazut dispozitive cardio care arata ritmul cardiac in functie de varsta. Diferentele de ritm cardiac sunt impartite in doua: zone pentru "arderea grasimilor" si pentru "antrenamente cardio". Aceasta se intampla pentru ca exista o zona optima pe care o antrenati in mod special pentru a arde grasimi la un nivel mai ridicat decat cel normal. Aici sunt cateva formule de incredere pentru a va gasi ritmul cardiac perfect:
Aceste exemple vizeaza o persoana de 30 de ani cu un ritm cardiac in momentul odihnei de 60:
206.9 - (0.67 x 30[vasrta]) = 186.8
186.8 - 60[ritm cardiac la odihna] = 126.8
126.8 * 65% [ritm cardiac minim in zona] = 82
82 + 60[ritm cardiac la odihna] = 142
126.8 * 85% [ritm cardiac maxim in zona] = 108
108 + 60[ritm cardiac la odihna] = 168


O persoana de 30 de ani cu un ritm cardiac de 60 la odihna, are un ritm cardiac ideal intre 142 si 168. Atat timp cat ritmul cardiac se incadreaza intre aceste doua valori, ard grasimea la capacitate maxima. Aceasta metoda, cunoscuta si ca "Metoda Karnoven", ia in considerare ritmul cardiac la odihna facand o masuratoare exacta a nivelului de grasimi arse in acea zona.

Sfatul 2: Faceti suficente exercitii.

Cat de multe exercitii cardio ar trebui facute? S-ar putea sa fi vazut rapoarte contradictorii referitoare la exercitiile cardio si la cat de mult aveti nevoie de ele. Aceasta se intampla pentru ca oamenii fac exercitii din diferite motive. Starea voastra generala de sanatate va beneficia de pe urma a 15 minute de miscare in majoritatea zilelor saptamanii. In orice caz, pentru a arde grasimile, trebuie sa va fortati ceva mai tare decat atat. Expertii in fitness recomanda intre 60 si 90 de minute de exercitii cardio de cinci ori pe saptamana. Aceasta poate sa sune mult, dar in spate sta o teorie solida.


Cand facem exercitii, corpurile noastre ard doua tipuri de energie: carbohidratii si grasimile. Carbohidratii sunt o buna sursa de energie rapida, perfecti pentru exercitiile intense si de scurta durata. Sunt, de asemenea, energia preferata a organismului si astfel sunt arse mai multe grasimi. Sedintele lungi de exercitii cardio ii permit corpului sa arda rezervele de grasimi prin intermediul carbohidratilor. De aceea alergatorii de cursa lunga tind sa aiba un procentaj de grasime mai mic decat ceilalti atleti.

Sfatul 3: Pastrati-va corpul curios.

Odata cu trecerea timpului, corpurile noastre se acomodeaza cu programul de exercitii. De aceea, dupa cateva saptamani sau luni in care parcurgeti aceeasi distanta in aceleasi timp, incepeti sa observati ca rezultatele scad. Puteti continua sa ardeti grasimi prin amestecare exercitiilor cardio. Ajustati lungimea, intensitatea si stilul exercitiilor pe care le faceti pentru a va impiedica organismul sa devina obisnuit cu acestea. Niciodata nu faceti aceleasi exercitii de mai mult de doua ori inainte de a trece la urmatoarele din repertoriu. De asemenea, ajuta sa variati aportul de calorii odata la cateva zile pentru a va mentine metabolismul intr-o stare de confuzie.


Sfatul 4: Adaugati muschi arderii grasimilor.

Sunt o gramada de exercitii de rutina, cum ar fi puterea yoga si P90X, care combina arderea grasimilor in urma exercitiilor cardio si definirea muschiilor prin antrenamente de forta. Aceste programe sunt excelente deoarece imbunatatesc acel unic tesut care actioneaza pentru arderea grasimilor in mod constant: masa musculara scheletica. Muschii ard mai multe calorii decat grasimi chiar si atunci cand ne odihnim.


De aceea, daca va revitalizati organismul prin sporirea masei musculare, va veti subtia chiar si atunci cand nu faceti exercitii. Adaugati un program inteligent de exercitii cardio acestei combinatii si aveti reteta pentru succes!


Wednesday, January 14, 2015

De ce cred oamenii in Horoscop

Oamenii cred in horoscop din doua motive: pentru ca se regasesc si pentru ca sunt alienati mental. Din punctul meu de vedere, nu e normal acest lucru: sa crezi in horoscop. De ce sa crezi in horoscop cand poti sa crezi in mingi de cauciuc, in scoici, in mese de ping pong, in tenisi sau in bigudiuri? Orice e mai credibil decat horoscopul. Pana si Mazare e mai credibil, chiar daca si el crede in horoscop.

Horoscopul a fost inventat de mult de tot, pe cand lumea se plictisea grav. Nimeni nu avea internet pe atunci si nici macar televizor. Aveau doar animale  si haine cu animal print originale. Aveau si ei problemele lor, bineinteles, dar tot isi faceau putin timp sa se intalneasca la un horoscop. Atunci oamenii erau altfel,  aveau alte obiceiuri. Unii credeau in Zeus, altii tineau cu Poseidon, dar majoritatea credeau in horoscop. Pentru ca stelele erau mai interesante, nu de alta.

Multimile se influenteaza reciproc si genereaza o energie aparte. Daca de maine, toata lumea s-ar incapatana sa creada ca smarphone-urile au suflet si puteri miraculoase nu ar fi deloc suprinzatorul pentru o persoana care, sa zicem, ar veni din evul mediu si ne-ar vedea.

In concluzie, feriti-va de horoscop. Mai bine credeti in altceva. In anunturi matrimoniale de exemplu. Sau in cele de vanzari de apartamente. Orice, dar nu horoscop. Sanatate!

Saturday, January 3, 2015

3 lucruri pe care le fac in timpul liber

Timpul liber este cel mai de pret lucu pe care il avem. Fie ca muncim, fie ca nu facem nimic, exista un anumit timp din zi in care ai chef sa faci pur si simplu ceva util, ceva care sa conteze. Pentru asta s-au inventat Hobby-urile. Ce sunt hobbyurile? Sunt acele lucruri pe care le fac oamenii ca sa aiba impresia ca viata lor conteaza.

Timpul meu liber este si cel mai de pret lucru pe care il am. Dupa o zi de munca sau dau de invatat, am chef sa fac altceva, sa fac ceva sanatos de exemplu... Dintre lucrurile sanatoase pe care le practic eu zi de zi imi vin in cap 3:

1. Ma duc la sala

Da, asa e. Ma duc la sala. Nu, stai linistit, nu trag de fiare sau ceva de genu. Ma duc pur si simplu ca sa ma relaxez. De foarte multe ori ma duc doar ca sa mai vorbesc cu cineva. Socializez, discut, incurajez. Imi place acest lucru foarte mult si este un mediu in care imi pot petrece o mare parte din timpul meu liber. Daca as putea, mi-as cumpara un apartament vis a vis de sala ca sa pierd mai putin timp pe drum. Merg destul de des, dupa cum ai dedus. Merg si cu multa lume. Merg cu prietenii, merg cu mama, merg cu tata, merg cu cainele meu, merg cu cainele altcuiva. Cu pisica n-am fost pana acum, dar cel mai probabil o sa merg in curand si cu pisica. Merg cu orice. Doar sa fie sala.

2. Alerg (in realitate)

Da, asa e. Imi place sa alerg. De multe ori o iau la goana in drum spre munca  chiar daca n-am intarziat. Nu conteaza ca transpir. Sau ca oamenii se uita ciudat la mine. Sau ca risc sa ma calce toate masinile. Eu tot alerg. Alerg des, alerg cumsecade, alerg orice si pe oricine. Sunt un fel de atlet nebun. Imi place sa alerg dupa autobuz. Chiar daca nu e autobuzul cu care circul eu. Cand ajunge in statie ma fac ca nu-i dau atentie, apoi cand pleaca, BAM! O iau la goana dupa el pana soferul ma observa si opreste ca sa ma lase sa urc. In momentul acela ma razgandesc si o iau din nou la goana, doar ca in sens invers. Ce mi-e mie de toti oamenii aia din autobuz care circula numai cu autobuzul doar fiindca le e lene sa se miste. Din partea mea, sa astepte cat vor.

3. Mananc pui

Da, asa e. Sunt genul de persoana care mananca multi pui. Daca ar fi dupa mine, probabil as consuma toata rezerva mondiala de pui. Am mancat pui de gaina, pui de curcan, pui de vaca, pui de porc, pui de toate pasarile. Da-mi un pui si ti-l mananc pe loc. Intreg. Cu tot cu pene sau cu puf. Nu ma intereseaza ca e puiul tau si ca poate vrei sa-l mananci tu. Daca ajunge in mainile mele, poti sa-ti iei adio. In 3 minute e digerat. Probabil vrei sa ma intrebi de ce mananc pui? Pentru ca cineva de incredere mi-a zis de carnea de pui care e cea mai sanatoasa. De atunci, numai pui mananc. Mic-dejun, pranz si cina.

In concluzie, dragilor, va sfatuiesc sa-mi povestiti si mie ce hobby-uri ciudate aveti voi. Eu vi le-am zis pe ale mele. Stiu ca poate unele din ele sunt absurde, dar asta e. Sunt hobbyurile mele. Oricum, daca se poate, as vrea sa va rog sa nu mai ziceti la nimeni chestiile astea. E secret ramane intre noi. ;)