Aceasta reprezinta o intoarcere la zilele stramosilor nostrii, cand foamea era un motiv real de ingrijorare si corpurile noastrea trebuiau sa stocheze atat de multa grasime cat era posibil pentru a supravietui acelor timpuri. Pentru multi dintre noi, dietele reprezinta foametea zilelor moderne. Ne infometam, apoi ne intrebam de ce ne recastigam atat de rapid greutatea - si cateodata chiar ceva mai mult - pe care o pierduseram. Recuperarea kilogramelor apare din cauza ca metabolismele noastre sunt inca in starea de foame.
Din fericire, aceste dezechilibre sunt rareori permanente. Pot fi reparate cu putin timp, rabdare Âși curaj. Aici sunt cateva sfaturi care sa va ajute sa va accelerati, prin dieta, metabolismul afectat:
Sfatul 1: Mancati mai mult, nu mai putin.
Metabolismul vostru a incetinit pentru ca ati redus numarul de calorii consumate. Il puteti ajuta prin consumarea unui numar normal de calorii, sau chiar putin mai mult decat atat. Cautati online un calculator IMC. Aceasta va va ajuta sa va determinati rata metabolismului basal sau cat de multe calorii sunt necesare corpului vostru pentru a-si desfasura functiile esentiale in functie de greutate si stilul de viata adoptat. Odata ce ati aflat cat de multe calorii aveti nevoie pentru a va pastra gretatea actuala, incepeti sa consumati, in fiecare zi, un numar de calorii apropiat de cel determinat. Luati-va caloriile din cereale integrale, proteine slabe, fructe si legume si produse lactate slabe in grasimi. Corpul vostru va incepe sa piarda in greutate din nou odata ce il convingi, prin nutritie echilibrata, ca poate renunta la depozitele de grasime.
Sfatul 2. Programati-va mesele.
Portii mici cu pauze precise intre ele va vor pune metabolismul la lucru in timp ce corpul va procesa mancarea. Incepeti cu un mic dejun bun in fiecare dimineata, si luati patru sau cinci gustari pe parcursul zilei. Puteti evita foamea - si un metabolism incetinit - daca nu lasati niciodata sa treaca mai mult de trei ore fara sa mancati.
Sfatul 3. Lucrati-va muschii.
Cu cat sunteti mai puternic si mai slab, cu atat mai multe calorii vor fi arse de corp in timpul odihnei. Cand sunt combinati cu o nutritie corespunzatoare, mai multi muschi inseamna un metabolism mai sanatos. Pentru a da un imbold metabolismului dezechilibrat, adauga antrenamente de forta rutinei tale de exercitii. Puteti folosi benzi extensoare, greutati libere sau sa gasiti un program de exercitii in care sa va folositi greutatea corporala ca rezistenta. A fost demonstrat ca antrenarea muschiilor grabeste procesul de reparare a metabolismului. Incepeti prin antrenamente de forta de trei ori pe saptamana, apoi gasiti un nivel la care va simtiti confortabil.
Sfatul 4. Asteptati o castigare in greutate initial.
Aici intervine factorul curaj. Corpul vostru a crescut obisnuit sa supravietuiasca numai cu o foarte redusa cantitate de calorii. Cand incepeti sa il hraniti normal, acesta va face ceea ce a fost programat sa faca: va lua in greutate. Acest simplu fapt ii impiedica pe multi dintre cei ce urmeaza diete sa dea inapoi cu planurile de sanatate. In medie, cei care tin diete castiga intre unul si doua kilograme dupa ce cresc numarul de calorii pentru repararea metabolismului. Va rog: amintiti-va ca aceasta crestere in greutate este temporara! Va dura pentru cateva saptamani sau pentru cateva luni cel mult. Doar tinteti-va de plan si veti vedea cu siguranta cum indicatorul cantarului va cobori din nou.
Sfatul 5. Aveti rabdare.
Perserenta este cheia repararii metabolismului afectat. Chiar daca mancati bine si faceti exercitii frecvent, poate dura luni intregi pana ce corpul isi va reveni dupa efectele devastatoare ale dietelor proaste. Aveti doar rabdare si concentrati-va pe sanatate si nu pe numarul indicat de cantar. Dupa ce metabolismul va fi refacut, veti fi mai in forma ca niciodata. Veti fi de asemenea in stare sa va bucurati de un numar mare de calorii si totusi sa pierdeti in greutate. Acestea sunt obiective pentru care merita sa lucrati!