Friday, October 21, 2016

Problemele de sanatate cu care se pot confrunta adolescentii

Adolescenta este o perioada a schimbarii si a transformarilor din copii in adulti. De cele mai multe ori aceasta perioada nu vine doar cu multa energie si pofta de viata, ci si cu unele probleme de sanatate ce ii pot demoraliza pe viitorii tineri responsabili.

Organismul adolescentilor evolueaza rapid in aceasta perioada atat din punct de vedere fizic cat si psihic. In acest timp ei au nevoie de sfaturi care sa ii ajute sa se dezvolte frumos si armonios, dar si de ajutor in problemele ce vor aparea pe parcurs. Cele mai frecvente afectiuni cu care se pot confrunta tinerii sunt:

Acneea

Este poate una dintre cele mai des intalnite probleme ale tenului la adolescenti. Afectiunea are de cele mai multe ori o cauza hormonala, datorata fluctuatiilor hormonale si uneori mostenirii genetice. Anumite alimente pot agrava aceasta afectiune, de aceea dieta lor trebuie sa fie sanatoasa si echilibrata. Se vor reduce zaharurile si se vor evita produsele procesate cum ar fi mezelurile si produsele de panificatie ce contin cereale foarte rafinate. Consumul de apa poate imbuanatati aspectul pielii. Daca problemele persista pe o perioada mai indelungata de timp trebuie sa mergeti impreuna la un medic dermatolog.


Durerile de cap

Conform Alphega-Farmacie.ro, un studiu efectuat in Germania a aratat ca una din doua fete si un sfert din baietii cu varsta cuprinsa intre 12-15 ani sufera de dureri de cap in mod frecvent. Durerile de cap in randul adolescentilor trebuie sa fie tratate cu seriozitate, deoarece ele pot afecta calitatea vietii tinerilor. Folosirea medicamentelor fara a cere parerea unui medic specialist poate duce la complicatii. Medicul este singurul care poate da tratamentul adecvat pentru a evita cronicizarea durerilor si pentru a trata afectiunea cat mai corect.


Sedentarismul, petrecerea timpului liber in fata calculatorului si o dieta nepotrivita pot duce la dureri de cap suparatoare. De aceea pentru a combate aceasta afectiune trebuie sa se schimbe mai intai obiceiurile ce nu sunt benefice organismului adolescentului.

Tenul gras

Tot o afectiune a pielii datorata modificarilor hormonale, tenul gras este foarte des intalnit la adolescenti. Pentru a trata sau ameliora aceasta problema se va reduce consumul de zahar si grasimi din dieta. In plus, aportul de legume si fructe proaspete trebuie sa fie foarte mare, iar consumul de lichide (in special apa) va contribui la eliminarea toxinelor. Tenul gras poate duce la alte probleme ale pielii, cum ar fi acneea. In aceste cazuri se recomanda un consult al unui medic specializat care va da un diagnostic corect si un tratament corespunzator.


Adolescentii se confrunta cu multe schimbari in aceasta perioada, dar cel mai important este sa aiba sprijin si sustinere de partea lor pentru a trece de ele cu bine.

No comments:

Post a Comment