Thursday, June 9, 2016

Cum trebuie sa-ti ingrijesti cuticulele

Cuticulele sau altfel spus pielita din jurul unghiei joaca un important rol atat in sanatatea cat si in frumusetea mainilor dumneavoastra. Oricat de ingrijite sunt unghiile, daca cuticulele sunt lasate la voia intamplarii, aspectul manichiurii va fi unul neingrijit ce cu siguranta nu va face o buna impresie nimanui. Deasemenea, aceste mici pielite sunt importante si din punct de vedere al sanatatii unghiilor asa cum spuneam, lipsa lor permitand microbilor sa ajunga la radacina unghiei si sa o imbolnaveasca cu diverse ciuperci, unele chiar dureroase si periculoase pentru intregul corp.

Pentru a avea unghii cat mai frumoase, trebuie asadar, sa protejati si ingrijiti atat unghia propriu zisa cat si cuticulele ce, cu cat sunt mai hidratate cu atat vor arata mai bine.
Iata ce este de facut:

Pregatiti inainte de toate mainile tinandu-le la inmuiat 10-15 minute sau faceti un dus mai lung inainte de a va face manichiura astfel incat atat unghiile cat si pielitele sa fie moi si flexibile.

Daca pielitele nu sunt prea mari incat sa necesite taiere, impingeti-le putin inapoi cu un obiect din plastic, lemn sau silicon dar niciodata din metal deoarece veti zgaria suprafata unghiei.

Hidratati unghiile si pielitele cu un produs special precum uleiul pentru cuticule iar in cazul celor ce nu se desprind usor de unghie, aplicati o crema hidratanta cu acid citric.

Acolo unde este neaparat nevoie, taiati cuticulele inestetice dar pe cat posibil evitati acest procedeu, cu fiecare taiere riscand ca pielea aceea sa se ingroase mai mult.

Ceea ce a ramas in jurul unghiilor dupa manichiura tratati frecvent cu uleiuri si creme potrivite tipului de piele, iar daca aveti cuticulele crapate, apelati la un tratament intensiv cu vitamina E inainte ca aceste crapaturi sa fie unele adanci si dureroase.


Nu in ultimul rand, acordati atentie sporita unghiilor dupa folosirea produselor de curatat, detergenti, detartranti, dezinfectanti, etc. Toate aceste produse usuca pielea si o distrug rapid, asadar pentru a readuce echilibrul sanatatii si al hidratarii va fi nevoie de aplicarea rapida a tratamentului uzual cu creme, uleiuri si masti naturiste.

No comments:

Post a Comment