Tuesday, July 5, 2016

Racesti vara mai des decat iarna? Iata ce trebuie sa faci

Daca vara este anotimpul tau preferat pentru raceli si gripe, inseamna ca ti-ai facut un obicei din a-ti testa limitele. Stim deja cu totii ca exista foarte multe persoane care racesc vara, desi in timpul iernii nu au niciodata probleme de acest gen. Acest lucru ese intampla in primul rand din cauza faptului ca iarna tindem sa ne protejam mai bine si sa tinem mai mult la sanatatea noastra.


Odata cu renuntarea la fularele groase si la gecile de iarna, ne relaxam complet din punct de vedere psihic asupra amentintarilor din jurul nostru si avem impresia ca nimic nu ni se poate intampla. Cu toate acestea, exista si persoane care se imunizeaza extrem de bine atunci cand nu tin cont de cat de frig este afara si prefera sa-si testeze capacitatea de a suporta temperaturile extreme cu mai putine haine decat restul oamenilor. Totusi, este un lucru cat se poate de cert ca nimanui nu-i place sa raceasca vara, mai ales atunci cand in restul anului nu ai nicio problema.

Ce trebuie sa faci?

Ingheta si lichidele reci sunt principalele amenintari la adresa sanatatii tale in sezonul estival. Incearca sa eviti sa le consumi de parca s-ar termina vara in doua minute si vei elimita din start un factor important de risc. La urma urmei, totul tine de cat de mult iti fortezi organismul, deci trebuie sa-ti cunosti bine limitele si sa stii ce-ti face bine si ce nu.


Activitatea fizica frecventa este un bun pas catre evitarea racilelor de sezon. Daca alergi zilnic sau aproape zilnic, vei vedea ca vei fi atat de ocupa cu acest hobby incat efectiv nu vei mai avea timp sa racesti.

Esti de acord?

No comments:

Post a Comment