Tuesday, October 18, 2016

Sanatatea e mai buna decat toate?

Cea mai folosita vorba de parintii nostri cand ii intrebam ce isi doresc de aniversarea zilei lor de nastere este: Sanatate, ca-i mai buna decat toate. Am auzit atat de des acest proverb incat am inceput sa ma intreb: chiar este sanatatea mai buna decat toate? Si daca da, de ce? Raspunsul devine evident cand te maturizezi destul de mult. De aceea tinerii nu apreciaza suficient sanatatea pe care o au si faptul ca o pot pierde deca nu au grija de ea. Pentru ei am scris acest articol. Vreau sa le demonstrez ca sanatatea e mai buna decat toate si ca daca esti sanatos orice este posibil.


Pentru a pretui cat mai mult sanatatea pe care o ai acum trebuie sa ai putina imaginatie si sa te gandesti la un anumit scenariu. Sa spunem ca ai un loc de munca unde castigi foarte multi bani, dar trebuie sa depui efort fizic, iar intr-o zi ti se intampla un accident care te imobilizeaza la pat pentru o perioada de cel putin o luna. O sa te gandesti ca o pauza este bine venita din moment ce ai un loc de munca ce te solicita fizic, dar dupa o perioada o sa realizezi ca ai da orice pentru o zi de osteneala fizica in care stii ca ai reusit sa te misti din pat fara ajutorul nimanui, ca ai fost independent si ca ai reusit sa iti faci munca pe care o prestezi zilnic.


Odata cu boala vin si frustrarile care te fac sa te gandesti la fiecare lucru pe care l-ai putea face daca nu ai fi bolnav si pe care il faceai cu mult mai multa usurinta inainte de a te imbolnavi. De aceea e important sa fii sanatos. Te gandesti ca poate banii iti vor aduce sanatatea? Nimic mai fals. Sunt afectiuni ce nu pot fi tratate cu toti banii din lume. Ce folos sa ai bani daca nu te poti folosi de ei pentru a te simti bine, pentru ca nu esti sanatos? Daca esti sarac, dar sanatos poti sa incepi oricand sa muncesti si sa nu te opresti pana cand nu vei reusi.

Nimeni nu spune ca o situatie ca cea de mai sus ar fi usoara, dar nu imposibila. Gandeste-te cati oameni si-ar dori sa poata sa munceasca, sa plece din casa, sa vada oameni zilnic, sa comunice cu ei si sa nu fie constransi de anumite afectiuni. Apreciaza faptul ca esti sanatos si incearca sa iti mentii sanatatea cat mai mult posibil, pentru ca intr-adevar e mai buna decat toate. Daca esti sanatos poti face orice, iar cu multa vointa nimic nu e imposibil.

No comments:

Post a Comment