Sunday, February 5, 2017

Insufla bucatariei tale un aer nordic in cativa pasi

Simplitatea defineste stilul nordic de design aparut in 1930. Aparut ca o reactie impotriva clasicelor interioare ce abundau cu dulapuri, comode si tot felul de obiecte de mobilier si decoratiuni, curentul de design scandinav se bazeaza foarte mult pe practicalitate si stil. Fara a fi un stil care socheaza prin minimalism, pragmatismul si utilitatea regasite in cadrul acestui fel de interioare este imbinat in primul rand cu sentimentul primitor si calduros al casei. Aceste concepte raman valabile si atunci cand vine vorba de bucatariile scandinave. Danezii au un cuvant care descrie sentimentul de apartenenta la o familie fericita in cadrul unei mese festive, “hygge”. Mai jos am descris cateva idei care te vor ajuta sa obtii look-ul dorit.


Mobilier minimalist

In primul rand incearca sa obtii un look simplu prin reducerea numarului de electrocasnice si punerea accentului pe calitate si nu pe cantitate. O masa de 4 persoane si 4 scaune vor acomoda invitatii tai in majoritatea timpului. Liniile mobilierului trebuie sa fie cat mai simple si sa impresioneze prin culorile deschise. Culoarea alb si griurile colorate vor reflecta cat mai multa lumina in interiorul bucatariei tale si vor crea impresia de spatialitate. Gaseste mobila scandinava care te caracterizeaza pe site-ul TheHome.

Vesela eleganta

Farfuriile, bolurile si carafele trebuie sa aiba un design cat mai primitor si sa fie decorate cu mesaje haioase sau cu imprimeuri jucause. Desigur, alta varianta este sa incerci vesela simpla, in griuri colorate decorata cu metal lucios auriu sau argintiu. Ambele variante caracterizeaza stilul nordic de design intru totul. Nu uita sa folosesti inclusiv vaze pentru plante pentru a aduce cateva pete de culoare verzi in interior.


Tocatoare din lemn masiv

Texturile lemnoase ies in evidenta foarte usor in cadrul bucatariilor cu design nordic datorita efectului de cadru realizat de culoarea peretilor si a electrocasnicelor. Poti utiliza tocatoare din lemn masiv cu diferite coloratii ale fibrelor cum ar fi acacia, mango sau bambus. Astfel de obiecte scandinave de bucatarie gasesti in cadrul TheHome.

Sa nu iti fie frica sa experimentezi cu regulile designului scandinav! Exista foarte multe moduri prin care sa personalizezi acest stil. Tu cum te gandesti sa iti decorezi bucataria?

No comments:

Post a Comment