Wednesday, March 22, 2017

Antioxidanti

Celulele din corpul uman imbatranesc cu timpul sub influenta diferitilor factori, neavand o capacitate de regenerare autosuficienta. Singurii compusi care ajuta la intinerirea celulelor sunt antioxidantii. Judecand dupa compunerea cuvantulu "anti" si "oxidanti" putem deduce rolul acestora in corp: intrerup si inverseaza procesul de oxidare din corp.

Spune stop imbatranirii


Imbatranirea e un proces inevitabil prin care toti trecem. 100% din regnul animal este supus acestui proces inclusiv oamenii. Circuitul natural include imbatranirea ca un fapt biologic si nu ceva ce poate fi intrerupt sau inversat. Cu toate acestea, antioxidantii sunt compusii responsabili pentru intreruperea procesului de oxidare a celulelor astfel ca procesul de imbatranire al celulelor este intarziat si nicidecum oprit.

Unde se gasesc antioxidantii


Legumele si fructele sunt cele mai bune surse de antioxidanti cu mentiunea ca nu trebuie prajite, coapte sau fierte in vreun fel pentru ca astfel isi pierd proprietatile. De asemenea, o portie grozava de antioxidanti este foarte gustoasa nefiind nevoie de coloranti aditionali sau potentiatori de aroma deoarece natura a facut deja ce stia mai bine pentru ca papilele tale gustative sa se simta satisfacute. Rosii, castraveti, salate si multe alte fructe si legume sunt cele mai bogate surse de antioxidanti. Daca iti doresti sa faci in asa fel incat sa obtii gusturi noi din mancaruri noi orienteaza-te catre bucataria vegana.

No comments:

Post a Comment