Sunday, January 18, 2015

Cum sa utilizati exercitiile cardio pentru reducerea grasimilor!

Este in mod comun impartasita ideea ca exercitiile cardio sunt o modalitate buna de a arde grasimile. Dar stiati ca puteti arde chiar mai multa grasime prin ridicare exercitiilor la un alt nivel? Urmand aceste sfaturi estreme de pierdere in greutate, puteti sa va antrenati corpul sa arda grasimi chiar si atunci cand va odihniti!


Sfatul 1: Ai grija la ritmul cardiac!

 Probabil ca ati vazut dispozitive cardio care arata ritmul cardiac in functie de varsta. Diferentele de ritm cardiac sunt impartite in doua: zone pentru "arderea grasimilor" si pentru "antrenamente cardio". Aceasta se intampla pentru ca exista o zona optima pe care o antrenati in mod special pentru a arde grasimi la un nivel mai ridicat decat cel normal. Aici sunt cateva formule de incredere pentru a va gasi ritmul cardiac perfect:
Aceste exemple vizeaza o persoana de 30 de ani cu un ritm cardiac in momentul odihnei de 60:
206.9 - (0.67 x 30[vasrta]) = 186.8
186.8 - 60[ritm cardiac la odihna] = 126.8
126.8 * 65% [ritm cardiac minim in zona] = 82
82 + 60[ritm cardiac la odihna] = 142
126.8 * 85% [ritm cardiac maxim in zona] = 108
108 + 60[ritm cardiac la odihna] = 168


O persoana de 30 de ani cu un ritm cardiac de 60 la odihna, are un ritm cardiac ideal intre 142 si 168. Atat timp cat ritmul cardiac se incadreaza intre aceste doua valori, ard grasimea la capacitate maxima. Aceasta metoda, cunoscuta si ca "Metoda Karnoven", ia in considerare ritmul cardiac la odihna facand o masuratoare exacta a nivelului de grasimi arse in acea zona.

Sfatul 2: Faceti suficente exercitii.

Cat de multe exercitii cardio ar trebui facute? S-ar putea sa fi vazut rapoarte contradictorii referitoare la exercitiile cardio si la cat de mult aveti nevoie de ele. Aceasta se intampla pentru ca oamenii fac exercitii din diferite motive. Starea voastra generala de sanatate va beneficia de pe urma a 15 minute de miscare in majoritatea zilelor saptamanii. In orice caz, pentru a arde grasimile, trebuie sa va fortati ceva mai tare decat atat. Expertii in fitness recomanda intre 60 si 90 de minute de exercitii cardio de cinci ori pe saptamana. Aceasta poate sa sune mult, dar in spate sta o teorie solida.


Cand facem exercitii, corpurile noastre ard doua tipuri de energie: carbohidratii si grasimile. Carbohidratii sunt o buna sursa de energie rapida, perfecti pentru exercitiile intense si de scurta durata. Sunt, de asemenea, energia preferata a organismului si astfel sunt arse mai multe grasimi. Sedintele lungi de exercitii cardio ii permit corpului sa arda rezervele de grasimi prin intermediul carbohidratilor. De aceea alergatorii de cursa lunga tind sa aiba un procentaj de grasime mai mic decat ceilalti atleti.

Sfatul 3: Pastrati-va corpul curios.

Odata cu trecerea timpului, corpurile noastre se acomodeaza cu programul de exercitii. De aceea, dupa cateva saptamani sau luni in care parcurgeti aceeasi distanta in aceleasi timp, incepeti sa observati ca rezultatele scad. Puteti continua sa ardeti grasimi prin amestecare exercitiilor cardio. Ajustati lungimea, intensitatea si stilul exercitiilor pe care le faceti pentru a va impiedica organismul sa devina obisnuit cu acestea. Niciodata nu faceti aceleasi exercitii de mai mult de doua ori inainte de a trece la urmatoarele din repertoriu. De asemenea, ajuta sa variati aportul de calorii odata la cateva zile pentru a va mentine metabolismul intr-o stare de confuzie.


Sfatul 4: Adaugati muschi arderii grasimilor.

Sunt o gramada de exercitii de rutina, cum ar fi puterea yoga si P90X, care combina arderea grasimilor in urma exercitiilor cardio si definirea muschiilor prin antrenamente de forta. Aceste programe sunt excelente deoarece imbunatatesc acel unic tesut care actioneaza pentru arderea grasimilor in mod constant: masa musculara scheletica. Muschii ard mai multe calorii decat grasimi chiar si atunci cand ne odihnim.


De aceea, daca va revitalizati organismul prin sporirea masei musculare, va veti subtia chiar si atunci cand nu faceti exercitii. Adaugati un program inteligent de exercitii cardio acestei combinatii si aveti reteta pentru succes!


No comments:

Post a Comment