Wednesday, January 14, 2015

De ce cred oamenii in Horoscop

Oamenii cred in horoscop din doua motive: pentru ca se regasesc si pentru ca sunt alienati mental. Din punctul meu de vedere, nu e normal acest lucru: sa crezi in horoscop. De ce sa crezi in horoscop cand poti sa crezi in mingi de cauciuc, in scoici, in mese de ping pong, in tenisi sau in bigudiuri? Orice e mai credibil decat horoscopul. Pana si Mazare e mai credibil, chiar daca si el crede in horoscop.

Horoscopul a fost inventat de mult de tot, pe cand lumea se plictisea grav. Nimeni nu avea internet pe atunci si nici macar televizor. Aveau doar animale  si haine cu animal print originale. Aveau si ei problemele lor, bineinteles, dar tot isi faceau putin timp sa se intalneasca la un horoscop. Atunci oamenii erau altfel,  aveau alte obiceiuri. Unii credeau in Zeus, altii tineau cu Poseidon, dar majoritatea credeau in horoscop. Pentru ca stelele erau mai interesante, nu de alta.

Multimile se influenteaza reciproc si genereaza o energie aparte. Daca de maine, toata lumea s-ar incapatana sa creada ca smarphone-urile au suflet si puteri miraculoase nu ar fi deloc suprinzatorul pentru o persoana care, sa zicem, ar veni din evul mediu si ne-ar vedea.

In concluzie, feriti-va de horoscop. Mai bine credeti in altceva. In anunturi matrimoniale de exemplu. Sau in cele de vanzari de apartamente. Orice, dar nu horoscop. Sanatate!

No comments:

Post a Comment