Friday, January 23, 2015

De te ce ingrasi mai tare in weekend si cum rezolvi problema asta

Dupa o saptamana grea de munca, nu poate fi decat normal ca de abia asteptati weekendul relaxant. Dar weekendurile reprezinta unele dintre cele mai mari scapari ale celor ce tin diete, de la cina in oras de vineri seara pana la cina generoasa in familie pe care o luati duminica - si tot ce intervine intre acestea.

Suntem, de altfel, mai predispusi la a manca alimente nesanatoase in weekenduri decat in timpul saptamanii. De fapt, multi dintre cei ce urmeaza diete asteapta cu nerabdare ocazia de a cheltui putin mai mult dupa ce saptamana de munca se termina. Nu este de mirare ca cercetarile au aratat ca cei mai multi dintre oamenii cu varste intre 19 si 50 de ani consuma mai multe calorii in zilele de weekend decat in cele din timpul saptamanii. Toate aceste calorii suplimentare se adauga la anuala crestere in greutate de 5 kg sau chiar mai mult.


Pentru a evita socurile neplacute din timpul luarii in greutate de luni, urmati aceste sfaturi ajutatoare pentru a face cat mai mica posibil cresterea in greutate.

Faceti stocuri cu produse sanatoase.

Daca veniti acasa vineri seara si nu aveti nicio gustare, sunteti mai tentati decat niciodata sa comandati o pizza sau sa conduceti pana la un fast food. Pentru a evita asemenea tentatii, faceti o oprire rapida pe la aprozar dupa lucru si cumparati cateva gustari sanatoase si mese usor de preparat. Incercati noi feluri de mancare pe care doreati sa le gustati sau arome noi ale unor produse pe care deja le consumati. Asigurati-va ca aveti o multime de bauturi corespunzatoare dietei.


Nu sariti peste mese.

Daca stiti ca veti lua o masa de seara copioasa, ati putea fi tentati sa "economisiti" cateva calorii sarind peste mesele anterioare. Aceasta tactica este sortita esecului pentru ca in cele din urma veti ajunge flamanzi si inconjurati de multe alimente tentante. O strategie mul mai buna este aceea de a consuma mese in portii reduse si sarace in grasimi de-a lungul zilei. Fructele si legumele, salatele si supele cu bors sunt alegeri bune. Acestea va vor ajuta sa va tineti caloriile sub control, dar nu va vor da senzatia de foame inaintea mesei generoase ce va urma.


Limitati consumul de alcool.

Nu doriti sa va sabotati alegerea de a consuma mancare sanatoasa si de a face exercitii prin consumarea unei cantitati prea mari de alcool. Alcoolul este bogat in calorii goale si va poate da senzatia de foame sau deshidratare. Va poate, de asemenea, scadea autocontrolul, favorizand astfel consumul de alimente in exces. Daca trebuie sa beti alcool limitati-va la una sau doua bauturi sarace in calorii cum ar fi vinul alb Spritzer sau romul combinat cu o cola dietetica.


Distrati-va in timp ce va miscati.

Poate nu veti dori sa va inscrieti la o sala de sport pentru weekend, dar sa va mentineti activi este important. "The International Journal of Obesity" a aratat ca cei ce urmeaza adeptii dietelor care isi respecta in mod constant planul sunt mult mai probabil sa aiba succes. Din fericire, sunt multe feluri amuzante de a ramane activi in timpul weekendului. Inscrieti-va la un curs de yoga, faceti o plimbare prin cartier sau uitati-va prin vitrinele magazinelor de la mall pentru a vedea hainele pe care o sa le  cumparati atunci cand veti reusi sa slabiti cat v-ati propus. Daca aveti copii sau animale de companie, jucati-va cu acestia in gradina din sparte sau plimbati-va prin parc. Va veti distra si veti arde calorii.



Amintiti-va obiectivele.

Este usor sa pierdeti din initiativa atunci cand va relaxati cu prietenii, mai ales daca sunteti singurul care tine dieta. Unii dintre prietenii vostri vor putea chiar incerca sa va faca sa mancati mai mult. In vreme ce acestia nu o fac in mod special, tentatia poate duce la un dezastru in ceea ce priveste dieta. Discutati cu prietenii despre importanta angajamentului pe care trebuie sa il respectati si petreceti mai mult timp printre cei ce va sustin eforturile. Prietenii buni va vor sustine initiativa de a va atinge scopurile.

Nu fiti descurajati.

Dupa un weekend lung de sarbatoriri, s-ar putea sa descoperiti ca sunteti cu cateva kg mai grei atunci cand va veti cantari luni. In cazul in care nu ati consumat o cantitate cu adevarat mare de mancare in timpul weekendului, cea mai mare parte a greutatii acumulate se datoreaza balonarii. Pur si simplu spuneti-va ca acesta este un nou start si o noua revenire la program.




No comments:

Post a Comment